Wereldreis

 Het zou best leuk zijn om met jouw groep een wereldreis te maken van 30 dagen. Jullie zouden 10 steden kunnen bezoeken, waar je steeds 3 dagen bent inclusief reistijd. Jij zou de reisleider zijn en verantwoordelijk voor de hele reis. Die reis gaat niet plaatsvinden, maar je kan wel bijna net zoveel leren als je hem voorbereidt.

-     Organiseer een democratisch proces in de groep om de stedenlijst samen te stellen.

-     Bepaal de reisroute. Maak de reis zo energiezuinig mogelijk.

-     Bedenk waar en hoe er wordt overnacht. Dat kan per bezochte stad verschillend zijn. Bespaar zoveel mogelijk op de overnachtingskosten.

-     Bepaal in elke stad wat je die drie dagen gaat doen. Houd rekening met de reistijd en hoe vermoeiend de reis is geweest.

 

Maak het handboek van de reisleider

In het handboek staat:

·      Een kaart met de reis

·      Het reisschema

·      Hoe er wordt gereisd

·      Waar wordt overnacht

·      Een paklijst voor de deelnemers (wat moeten ze in elk geval bij zich hebben)

·      Beschrijving van de bezienswaardigheden die je gaat bezoeken. Wat kan de gids hier aan de reisdeelnemers vertellen (gebruik je eigen woorden)

 

Maak een mini documentaire over de wereldreis. Hij moet 15-20 minuten duren.

-     De leerlingen uit je klas zijn je doelgroep en ze moeten net zoveel van de documentaire kunnen leren als jij hebt gedaan bij de voorbereiding.

-     Zoek uit wat een documentaire is en waar die aan moet voldoen.

-     Schijf eerst een script.

-     Neem je documentaire op. Je kunt dat doen door een PowerPoint-presentatie te maken waarin je behalve dia’s ook filmpjes opneemt. Bijvoorbeeld van sommige bestemmingen van je wereldreis. Je kunt ook zelf op korte filmpjes uitleg geven. Zo hoef je bij de presentatie alleen naar de volgende dia of het volgende filmpje te klikken en beantwoord je alleen achteraf vragen van de kijkers. 

-     Test de documentaire goed uit voordat je een afspraak maakt met je docent voor de vertoning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb